BON Almelo, BCN Almere en Zwolle

money - vakantie geld stockfoto's en -beelden


De maand mei is de maand waarin de meeste Nederlanders het jaarlijkse vakantiegeld verwachten. Dit geldt dus ook voor onze cliënten.

Alle inkomsten van onze cliënten behoren binnen te komen op de rekening die de bewindvoerder beheert (beheerrekening), dus ook het vakantiegeld. Het vakantiegeld betekent voor veel van onze cliënten wat extra financiële ruimte die er gedurende de rest van het jaar soms nauwelijks is. De bewindvoerder zal per cliënt beoordelen of deze het vakantiegeld naar eigen inzicht kan besteden of niet. Dit is maatwerk.

Is er sprake van schulden? Dan kan het zijn dat er beslag ligt op het vakantiegeld en het (in eerste instantie) niet uitbetaald wordt op de beheerrekening, maar rechtstreeks wordt overgemaakt naar de betreffende schuldeiser. De bewindvoerder zal in dit geval de beslagvrije voet goed moeten bewaken en in sommige gevallen de schuldeiser moeten benaderen met de vraag hierin een aanpassing te doen/een bedrag door te storten. Wanneer er geen beslag ligt zal het vakantiegeld in beginsel gebruikt worden om schulden af te lossen, mogelijk in combinatie met een noodzakelijke uitgave of reservering voor onvoorziene uitgaven.

Zijn er geen schulden? Dan begrijpt de bewindvoerder dat de cliënt graag (een gedeelte van) het vakantiegeld ontvangt. Het is te allen tijde ons streven om hierover in overleg met de cliënt goede afspraken te maken.

Gepost op 18 mei, 2021

Nieuws overzicht >