BON Almelo, BCN Almere en Zwolle

[ geplaatst op mei 18, 2021 ]

Vakantiegeld

money - vakantie geld stockfoto's en -beelden


De maand mei is de maand waarin de meeste Nederlanders het jaarlijkse vakantiegeld verwachten. Dit geldt dus ook voor onze cliënten.

Alle inkomsten van onze cliënten behoren binnen te komen op de rekening die de bewindvoerder beheert (beheerrekening), dus ook het vakantiegeld. Het vakantiegeld betekent voor veel van onze cliënten wat extra financiële ruimte die er gedurende de rest van het jaar soms nauwelijks is. De bewindvoerder zal per cliënt beoordelen of deze het vakantiegeld naar eigen inzicht kan besteden of niet. Dit is maatwerk.

Is er sprake van schulden? Dan kan het zijn dat ...


[ geplaatst op mei 18, 2021 ]

BCN Sinterklaasbank

Wij kunnen u vanaf nu weer aanmelden bij Stichting de Sinterklaasbank. Sinterklaas lijkt misschien nog ver weg, maar toch horen wij graag alvast van u of hiervan gebruikt kunt/wilt maken. BCN kan u hiervoor aanmelden, maar let op: vol = vol. U kunt uw contactpersoon bij BCN vragen om u aan te melden.

Voorwaarden:
- U heeft een kind in de leeftijd van 2 t/m 9 jaar.
- Als u daarnaast een kind/kinderen heeft van 10 of 11 jaar dan geven we hen ook op.
- Volwassenen en kinderen van andere leeftijden kunnen niet deelnemen.


[ geplaatst op mei 12, 2021 ]

Hemelvaart

Hemelvaart en pinksteren aanbieding - Weekendje weg met hemelvaart

Onze kantoren zijn gesloten op 13 en 14 mei in verband met Hemelvaart. [ geplaatst op mei 07, 2021 ]

Huurbevriezing

Wet eenmalige huurverlaging 2021 | Woonpunt

In 2021 hebben huurders van corporaties met een hoge huur en laag inkomen recht op een eenmalige huurverlaging. In de gevallen waarin we van de corporatie geen bericht hebben ontvangen, is voor alle cliënten onderzocht of hier recht op bestaat. Hierbij is gebruik gemaakt van de geldende regelgeving: 

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/woning-huren/vraag-en-antwoord/val-ik-onder-de-speciale-regeling-voor-huurverlaging-in-2021


[ geplaatst op apr. 28, 2021 ]

Wijziging bereikbaarheid Hemelvaart & Pinksteren

Let op! Ons kantoor is gesloten op:
- Donderdag 13 en vrijdag 14 mei 2021 (Hemelvaart)
- Maandag 24 mei 2021 (Tweede Pinksterdag)

Wijziging van betaalmomenten:
- Alle betalingen welke gepland staan op 13 en 14 mei 2021 worden overgemaakt op 12 mei 2021
- Alle betalingen welke gepland staan op Tweede Pinksterdag worden overgemaakt op 21 mei 2021[ geplaatst op apr. 21, 2021 ]

Wijziging bereikbaarheid 27 april

Op dinsdag 27 april as. is ons kantoor gesloten in verband met Koningsdag. Betalingen die anders op deze dag plaats hadden gevonden, zijn gisteren uitgevoerd. 


[ geplaatst op apr. 20, 2021 ]

Training SchuldInfo

Gratis stockfoto met 2019-ncov, aan het kijken, aan het leren


Vandaag hebben de collega’s van BON, BCN, BBT en Bureau Alert een zeer geslaagde training gevolgd bij Andre Moerman van SchuldInfo. We zijn helemaal geïnformeerd over de nieuwe Wet Vereenvoudiging Beslagvrije Voet en klaar om onze cliënten hier optimaal in te ondersteunen.


[ geplaatst op apr. 14, 2021 ]

Wijziging bereikbaarheid 20 april

Dinsdag 20 april zijn wij vanaf 13.30 niet bereikbaar in verband met bijscholing. 


[ geplaatst op apr. 13, 2021 ]

Beschermingsbewind en belastingaangifte


De periode waarin de (verplichte) aangifte inkomstenbelasting moet worden gedaan is weer begonnen! Tussen 1 maart en 1 mei van ieder jaar moeten vele Nederlanders deze aangifte indienen bij de Belastingdienst, zo ook onze cliënten. Wat is de relatie tussen belastingaangifte en beschermingsbewind?

In de maanden maart en april staan bij ons de belastingaangiftes centraal. Wij dienen voor iedere cliënt de aangifte inkomstenbelasting (box 1 en 3) in, ongeacht of zij aangifteplichtig zijn of niet. Het is immers onze taak om de financiën te behartigen en daar hoort, naast het aanvragen/contr...


[ geplaatst op mrt. 09, 2021 ]

Bereikbaarheid Pasen en Koningsdag


bloeiende boom in het voorjaar met bloemen - lente stockfoto's en -beeldenPasen
Op vrijdag 2 april en maandag 5 april 2021 is ons kantoor gesloten in verband met de Paasdagen. Betalingen die op die dagen gepland staan worden eerder verzonden, namelijk op donderdag 1 april.

Koningsdag
Op Koningsdag, dinsdag 27 april 2021, is ons kantoor gesloten. Betalingen die op die dagen gepland staan worden eerder verzonden, namelijk op maandag 26 april. 


De medewerkers van BON & BCN wensen u alvast gezellige dagen toe!